МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

По повод 50-годишния юбилей на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, РУО-Благоевград отправи предложение да бъде удостоен с високото държавно отличие – Почетния знак на Президента

По инициатива на Регионалното управление на образованието – Благоевград, на 17.06.2024 г. в Историческия музей в Благоевград се проведе среща с директори на училища от областта, учители, общественици и кметове на общини от област Благоевград.

По повод 50-годишния юбилей на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, член на Светия синод на Българската православна църква, началникът на РУО- Благоевград, Ивайло Златанов отправи предложение да бъде удостоен с високото държавно отличие – Почетния знак на Президента.

В писмото до президента се акцентира върху тясната връзка между образователните институции и дядо Серафим. С благословението на митрополит Серафим се провеждат редица събития в образователните институции на територията на област Благоевград като: „Отбелязването на възкресение Христово“, „Господ е пастир мой“, „21 ноември – Ден на християнското семейство“, „Рецепта за спасение“, „Благословена да е ръката, която дарява“ и др.

По този повод е създаден инициативен комитет на миряни и граждани от Неврокопската епархия, съставен от служители от Регионалното управление на образованието – Благоевград, директори на училища, учители и общественици от област Благоевград.

На проведената среща за председател на комитета бе избран Ивайло Златанов, началник на РУО – Благоевград.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top