МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Празникът на буквите

На 26 март в СУ “Свети Климент Охридски“ – село Слащен, община Сатовча, област Благоевград  се проведе “Празникът на буквите” в първи клас!

Гости на празника бяха: господин Ивайло Златанов – началник на РУО Благоевград, Валери Шкодров – директор на СУ“ Свети Климент Охридски“ -село Слащен, Милена Буковинова – директор на ДГ „Веса Бараковска“ -село Слащен, учители от ДГ – Слащен, учители от СУ- Слащен и  родители.

Пред гостите и пред ръководството на училището малките възпитаници с много настроение и усмивки показаха убедително, че са научили всички букви и вече са грамотни. Неотлъчно до тях като добре сработен екип бяха  – г-жа Атия Карагьозова и г-н Сергей Младенов.

Децата гордо заявиха: “Ние вече сме грамотни”!

Учителите – г-жа Карагьозова и г-н Младенов се бяха постарали да направят празника незабравим и вълшебен, паметен за всяко дете. Първокласниците с вълнение представиха буквичките, простиха се с Буквара и се запознаха с техния нов приятел – “Читанката”.  Празникът бе наситен с песни и стихотворения за буквите и за България. Не липсваха народни хорца, поздрави от родители и по-големи възпитаници, много подаръци и изненади за най-малките ученици. Желаният и дългоочакван празник завърши с много веселие и почерпка с торта под формата на букварче.

Тържеството беше вълнуващо и незабравимо!

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top