МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Пътуваща изложба „Обич за България“

Гост на Регионалното управление на образованието – Благоевград, бе изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина под надслов „Обич за България“. Съвместната инициатива на Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина цели да се предостави на децата зад граница възможността да представят България през своя поглед – такава, каквато я помнят, виждат и мечтаят да бъде.

Изложбата „Обич за България“ е пътуваща и съдържа 68 картини. Тя бе  експонирана от 20.01.2020 г. до 31.01.2020 г. в Регионалния исторически музей – Благоевград. На откриването й присъстваха ученици и учители от Второ ОУ „Димитър Благоев“, Благоевград, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, Благоевград, и Пето СУ „Георги Измирлиев“, Благоевград, както и експерти от Регионалното управление на образованието.

В тетрадка за впечатления учениците изразиха своето възхищение от таланта на връстниците си, чието национално самосъзнание и родолюбие ревностно се съхранява от българските неделни училища.

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top