МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Публично събитие “Дигитална раница”, организирано по проект “Образование за утрешния ден”

На 27.02.2023 г. РУО-Благоевград организира публично събитие на тема:  “Ползите от дигиталната компетентност, кибер безопасност, медийна грамотност, защита на интелектуалната собственост, промотиране на EU Code Week и др.“

Възможностите на електронната платформа за образование “Дигитална раница” бяха представени пред директори на училища и преподаватели  във Благоевград Платформата, която вече е въведена в училищата, е с безплатен достъп. Чрез нея учениците могат да проследяват цялата информация, необходима за обучението им.На учителите се дава възможност сами да създават дигитално учебно съдържание, каза Яни  Гебеджелиев, ръководител на проекта „Дигитална раница“ и представител на една от компаниите, разработили платформата: “Първото нещо, което беше създадено като част от проекта, беше да се създадат условията на ниво държава. В случая Министерството на образованието и науката изгради три огромни така наречени “дейта центрове” или образователния облак с множество  ресурси. Следващото нещо, което се ползва като част от проекта, вече имахме изчислителния ресурс, второто съвсем нормално нещо беше да се създадат еdu.mon.bg акаунти за идентичност. Всеки един, който е част от образователната система, независимо на каква позиция, включително и децата в яслени групи, имат автоматично еdu.mon.bg акаунти.”

На събитието присъстваха над 200 учители и директори. Официален гост на събитието беше Стоян Христов, областен управител на Благоевград.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top