МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

“Прочетена страница – свят без граница“

Регионална седмица на четенето, посветена на 230 години от рождението на Неофит Рилски

В периода 20.11 – 24.11.2023 г. по инициатива на РУО – Благоевград, в училищата и  детските градини в областта се проведе Регионалната седмица на четенето. Тази година дейностите бяха посветени на 230 години от рождението на големия български просветител, църковен деец, художник, преводач, писател и учител Неофит Рилски.

По инициатива на РУО-Благоевград, в платформата Microsoft Teams беше организиран час на класа, в който учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап се запознаха с живота и делото на Неофит Рилски, водеща личност в българското просветно движение през първата половина на ХІХ век. Регионалната седмица на четенето бе открита официално от началника на РУО-Благоевград, г-н Ивайло Златанов в присъствието на началника на отдел ОМДК г-н Методи Попов, началника на отдел АПФСИО г-жа Красимира Тодорова, старши експерти в РУО-Благоевград, и учители.

Презентацията, подготвена със съдействието на екип от учители, впечатли присъстващите в залата, както и учениците, които се запознаха с живота и личността на Неофит Рилски.

Запис на презентацията може да се проследи на следния линк:

230 години от рождението на Неофит Рилски

В Регионалната седмица на четенето се включиха всички училища и детски градини в област Благоевград, които реализираха и интересни дейности по места: срещи с местни творци и общественици; посещения на библиотеки и литературни четения; драматизации по приказки и художествени произведения; състезания по правопис и краснопис; презентации за живота и делото на Неофит Рилски; пана и постери, свързани с любими автори, книги и герои; изложби с илюстрации към любими книги, нарисувани от ученици.

Една малка част от реализираните многобройни и интересни инициативи може да се проследят на следния линк:

Регионална седмица на четенето

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top