МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград е домакин на регионален кръг на Националното състезание “Най-добър млад строител”

На 20 и 21 март 2023 г. в Благоевград се проведе регионален кръг на Национално състезание “Най-добър млад строител” с домакин ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград.

Състезанието започна с посрещане на участниците с хляб и сол под звуците на народната песен „Излел е Делю хайдутин“. Участваха общо 30 ученици от професионалните гимназии по строителство в Перник, София, Пазарджик, Пловдив и Благоевград. И през двата състезателни дни участниците показаха своите знания и умения с ентусиазъм и отговорност. Беше създадена безупречна организация за провеждане на надпреварата в различните категории. Представители на водещи фирми от строителния бранш бяха членове на комисиите по оценяване на участниците.

Учениците показаха завидни умения при организиране на работните места още през първия ден на състезанието. Показаха още, че могат да спазват трудовата дисциплина и етика, работейки в екип при отборните изяви.

Вторият състезателен ден протече в зала „Скаптопара“ в присъствието на кмета на Община Благоевград, г-н Илко Стоянов и началника на РУО-Благоевград, г-н Ивайло Златанов.

Училището домакин се представи изключително достойно, което е залог за добрата подготовка на учениците. Подобни състезания са изключително полезни, на тях се създават важни професионални партньорства между училищата и строителните фирми. Популяризират се добри практики, прилагат се нови технологии и строителни материали, предоставя се възможност на учениците да сключват договори за отпускане на стипендии и за реализация в строителни фирми.

 

 

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top