МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Открит урок с ученици от специалност “Спедиция, транспортна и складова логистика” в ПГ по транспорт – гр. Разлог

На 24 януари 2023 г. в ПГТ – гр. Разлог под ръководството на старши учител Татяна Тинчева се проведе открит урок по учебна практика с учениците от XI „а“ клас, специалност “Спедиция, транспортна и складова логистика”. Урокът протече в реална среда съвместно с транспортни и спедиторски фирми от гр. Разлог и гр. Бургас.

Урокът е проведен със съдействието на фирмите „Витани транс – 5“ ООД, гр. Разлог и Н. Вълканов, „Братя Иванови 2015“ ООД, гр. Разлог и Г. Иванов, „Георгиеви Транс“ ЕООД, гр. Разлог с Б. Георгиев и М. Дамянова, „Транспет 05“ ЕООД, гр. Бургас и Д. Петрова, ЗАД “Армеец” и Георги Фарфаров.

Специални гости на урока бяха старши експерт по професионално образование и обучение инж. Антоанета Николова в РУО Благоевград, учители от Благоевградска област, представители на бизнеса и родители.

Наблюдаваният урок е за обобщение на тема: „Обработка на уедрени товарни единици“. В хода на урока са използвани платформите “Спедитор Нет“ -транспортна борса, „Тол пас“ – платформа за плащане на тол такси и маршрутни карти и „Транспореон“ – борса за продажба и търг на товари към „Кроношпан България“ ЕООД.

В хода на урока са зададени групови практически задания: попълване на ЧМР и спедиторска заявка за продажба на товари, попълване на книга за изходяща поща и присъствен работен дневник, демонстрация на укрепващи товара колани и ръчно изработено табло с ADR – знаци. По време на урока учениците използваха лаптопи, принтер, скенер и мобилни телефони.

Основната цел на урока е учениците да демонстрират усвоените професионални компетенции, знания и умения и професионално-личностни качества за логистика на товари и обработка на документи свързани със спедиторската и транспортната дейност.

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top