МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОРУМ „КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ“

На 29.04.2022 година в гр. Гоце Делчев се проведе образователен форум за район Югозападен (Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град) . Домакин на форума по НП „Иновации в действие“, модул 2 „Форуми за иновации в образованието“ беше иновативното Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.  Съгласно изискванията на Националната програма участие във форума взеха иновативните училища от област Благоевград, иновативни училища от областите Кюстендил и Перник, гр. София и гр. Велико Търново. По време на регистрацията от 10.00 ч. до 11.00 ч., гостите имаха възможност да разгледат училището-домакин, да се запознаят с внедрени нови технологии.

На форума присъстваха кметът на община Гоце Делчев – г-н Москов, г-н Иброш – заместник-кмет на община Гоце Делчев, г-жа Енчева – началник отдел направление култура и образование в община Гоце Делчев, г-н Попов – началник отдел ОМДК в Регионално управление на образованието – Благоевград и експерти от отдел ОМДК в РУО – Благоевград, проф.  Папанчева от университета „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас, директори на неиновативни училища от община Гоце Делчев, неиновативни училища, гости на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ по НП „Иновации в действие“, модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“. Г-жа Дерменджиева директор на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Гоце Делчев откри образователния форум и представи училището-домакин, което за 5-та година е със статут на иновативно училище. Представи участниците във форума: директори, учители, ученици от:

 • ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Велико Търново;
 • Десето ОУ „Алеко Константинов“, гр. Перник;
 • Основно училище „Професор Марин Дринов”, гр. Кюстендил;
 • Начално училище „Архимандрит Зиновий“, гр. Радомир;
 • ПГИМ „Йордан Захариев“, гр. Кюстендил;
 • Осмо СУ „Арсени Костенцев“, гр. Благоевград;
 • Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев;
 • Трето ОУ „Гоце Делчев”, гр. Петрич;
 • НУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Банско;
 • СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Абланица;
 • Второ ОУ „Димитър Благоев“, гр. Благоевград;
 • Седмо СУ “Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград;
 • ПГИТ “Проф. д-р А. Златаров“, гр. Петрич;
 • ПМГ “Яне Сандански”, гр. Гоце Делчев;
 • ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Кавракирово, общ. Петрич;
 • Четвърто ОУ „Св. св. Козма и Дамян“, гр. Сандански;
 • 20 ОУ „Тодор Минков“, гр. София.

 Поздрав към участниците във форума отправи и г-н Попов от РУО – Благоевград. 

Съгласно предварително изработена програма в секции начален, прогимназиален и гимназиален етап всяко училище представи иновативната си дейност. (Програмата)

В рамките на събитието бяха представени добри практики за въведени иновативни елементи по отношение на организацията и/или съдържанието на обучението; организиране по нов или усъвършенстван начин управлението, обучението и образователната среда; използване на нови методи на преподаване и разработване по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове. Презентациите от всички училища бяха предоставени чрез USB флаш памет на всеки участник във форума. Предоставен бе отдалечен достъп чрез платформата Microsoft Teams на иновативните училища от областите Перник и  Кюстендил, които не присъстваха на място. Форумът допринесе за пряк обмен на нововъведения в полза на развитието и постиженията на учениците. Представените добри практики и съвременни педагогически подходи и методи на обучение създадоха условия за популяризиране и мултиплициране на иновативни дейности и продукти за нова визия в класната стая. Форумът „Креативност и иновации“ допринесе за изграждане на мрежа от училища, обединени от обща цел да споделят добри практики и да подобряват образованието.

В знак на благодарност за отличната организация и отговорно отношение от екипа на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Гоце Делчев на директора – г-жа Дерменджиева бяха връчени поздравителни адреси от РУО – Благоевград и РУО – Кюстендил.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top