МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Обмяна на добри практики в детска градина и начален етап в гр. Гоце Делчев

С цел популяризирането и споделянето на добри педагогически практики, свързани с осигуряване на плавен преход и подготовка на децата като съвкупност от знания, умения и отношения, необходими за успешното преминаване на детето от детската градина към училище, на 25 април 2023 година от 10.00 часа, се проведе работна среща-дискусия в ДГ „Слънце“ – гр. Гоце Делчев, по инициатива на РУО-Благоевград и с активното участие на експертите от  РУО-Благоевград.

На срещата детската градина представи открита педагогическа ситуация, съвместно с първокласниците от І Б клас на Трето основно училище „Братя Миладинови” – гр. Гоце Делчев.

Деца и ученици се впуснаха в емоционално приключение , където демонстрираха изобретателност, логическо мислене, сръчност и бързина.  След преминаване по сложно трасе от девет предизвикателства, ориентирайки се по карта, малките пирати откриха ценното съкровище и получиха заслужени награди.

По време на дискусията проф. дпн Елка Янакиева представи основни акценти в съответствие с потребностите, произтичащи от темата на събитието и отговори на въпроси, произтичащи от динамиката на науката и отговарящи на целите й да се осигури на децата среда за учене чрез игра.

Всички присъстващи – домакини и гости емоционално преживяха това прекрасно пиратско приключение. Проф. дпн Елка Янакиева сподели: „Заедно с децата изживяхме вълнуващо приключение. Почувствах се така, като че ли никога не съм чела „Островът на съкровищата“ (Робърт Луис Стивънсън). Прочетох го отново за първи път!“

 

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top