МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ 2023 с домакин ПГЕЕ – гр. Банско

За четвърта поредна година град Банско и Професионална гимназия по електроника и енергетика бяха домакини на 12 – то по ред издание на националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, организирано от Министерството на образованието и науката и търговска верига „Елимекс“.

    Състезанието протича в три кръга – училищен, регионален и национален, а участниците са от две възрастови групи. Тази година възпитаниците на Професионална гимназия по електроника и енергетика гр. Банско заеха челните места както в училищния, така и в регионалния кръг в гр. Пловдив.

    На националния кръг, който се проведе в Банско под патронажа на кмета – господин Иван Кадев, средношколците от ПГЕЕ се наредиха на престижното 4 – то място и пребориха един от най – сериозните си конкуренти.

    В тазгодишното издание на състезанието ученици, които са част от клубовете по „Състезателна роботика“,  демонстрираха  уменията си да програмират траектория за движение на коли  върху специална състезателна писта. Клубовете са част от ранното професионално ориентиране на учениците. Децата, които участват в тях, са на възраст между 11 и 14 години и са от различни училища в района – гр. Разлог, гр. Добринище и с. Места.

    Като домакин за четвърта поредна година Професионална гимназия по електроника и енергетика вече полага основите и за открити дискусии, в които се обменят добри практики от областта на професионалното образование и се обсъждат актуални проблеми, които засягат цялостната образователна система. На тазгодишната дискусия участие взеха учители от цялата страна, които придружаваха отборите си, както и представител на РУО – Благоевград и МОН.

   Професионална гимназия по електроника и енергетика гр. Банско се гордее със своите възпитаници, които за 12 – та поредна година са част от най –  престижното състезание в областта на приложната електроника и показват, че мотивираният млад човек изкачва върхове на базата на знания, умения и упоритост!

  

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top