МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Информационен ден – ползите от дигиталната раница

         На  16.11.2023 година от 14.00 часа в Колежа по икономика и мениджмънт – Благоевград, се проведе работна среща с директори на училища и учители, свързана с изработване на дигитални уроци в информационна платформа „Дигитална раница“ – краен продукт по изпълнение на Проект „Образование за утрешния ден“. Във форума взеха участие присъствено директори и учители от област Благоевград, експерти от Регионално управление на образованието – Благоевград.  С помощта на платформата Microsoft Teams срещата беше наблюдавана от представители на Министерството на образованието и науката, учители, ръководители и участници в Проект „Образование за утрешния ден“.

       Целта на работната среща  бе да се представят част от изработените до момента дигитални уроци, да се мотивират директори и учители за разработване на дигитално учебно съдържание, да се представят предимствата на единна платформа за учебно съдържание „Дигитална раница“.

             Г-жа Людмила Демерджиева – директор на I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, даде практични указания за разработване на дигитално образователно съдържание, показа с какви предизвикателства и проблеми се сблъскват учителите при разработване на дигитални уроци.

На срещата бяха представени интерактивни уроци във всички етапи на обучение и по различни общообразователни предмети, включително разработено дигитално учебно съдържание по професионална подготовка.

Част от демонстрираните уроци са одобрени и качени за национално ползване, други –  за лично ползване, а някои очакват одобрение.

Линк към срещата:

https://1drv.ms/v/s!Ag2uY6oYTGlWia0aCOLpxn_VCAxSQA?e=YOkre9

 

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top