МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Единадесетият национален кръг на олимпиадата „Знам и мога“ за ученици за ІV клас

        На 01 април 2023 година в Университетски център „Бачиново“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, се проведе Единадесетият национален кръг на олимпиадата „Знам и мога“ за ученици за ІV клас. Олимпиадата има интердисциплинарен характер и дава възможност четвъртокласниците да  покажат  своите знания и умения, които са придобили чрез обучението по различните учебни предмети от началния етап на основната образователна степен и е поле за изява на  ученици с високо ниво на умения за осмисляне и обобщаване на информация.

        Домакини на олимпиадата бяха Регионално управление на образованието – Благоевград и Пето средно училище „Георги Измирлиев“ – Благоевград.

        Дейностите стартираха още на 31.03.2023 година с посрещане на 44-та участници от всички области в страната. Ученици и учители от Пето училище посрещнаха малките олимпийци, запознаха ги по забавен начин,  представиха училището, своя патрон и история. Всички заедно засадиха дърво на олимпиадата „Знам и мога“ в двора на училището, посетиха къщата-музей на Георги Измирлиев в старинния квартал на Благоевград – „Вароша“, докоснаха се до автентични кътчета, които пазят спомените от историята на града.

       Тържественото откриване на ХІ национален кръг се осъществи в зала „Яворов“. В празничната програма участваха ученици от Пето СУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград и ученици от школите на Центъра за личностно и творческо развитие – Благоевград. Учениците и техните придружители, всички гости се потопиха в културата и творчеството на Пиринския край чрез изпълненията на различни музикални и танцови формации, солови изпълнения.

       В самия състезателен ден освен, че решаваха тест, учениците от ІV клас от цялата страна участваха в организирани от домакините занимания по интереси в зали за апликация, декупаж и стъклопис. Така времето в очакване на проверка от националната комисия и обявяване на резултатите и победителите премина по-неусетно.

       Победителите получиха почетен знак „Знам и мога“, грамоти и материални награди. От името на Регионалното управление на образованието – Благоевград,  началникът – г-н Ивайло Златанов, връчи на победителите енциклопедии, а на всички участници – грамоти.

       В олимпиадата област Благоевград беше представена достойно от Василена Руменова Спасова – ученичка в ІV клас от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Първомай, община Петрич.

   

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top