МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Втора ученическа конференция по философия

          Във връзка с отбелязването на Световният ден на Философията – 16 ноември ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград, със съдействието на Регионално управление на образованието – Благоевград, организираха Втора ученическа конференция по философия. В събитието  взеха участие ученици от гимназиален етап, студенти, подкрепени от техните преподаватели, които демонстрираха жива и вдъхновена философска ангажираност, задълбочено познание, свежи и иновативни идеи.

           Д-р Иво Минков откри обсъжданията с доклад на тема „За възможността на една трансцендентална критика на изкуствения интелект“.

           Провокативните и актуални теми за философията и изкуствения интелект, за философското призвание, нужно ли е образованието днес, за нерешените проблеми и големите каузи пред съвременните хора, представиха в своите есета и презентации учениците от РПГ „Никола Стойчев“, гр. Разлог, VII СУ „Кузман Шапкарев“, Благоевград, ПМГ „Акад. С. П. Корольов“, Благоевград, ПГ „Н. Вапцаров“, гр. Белица, НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев, ПГИ „Иван Илиев“, Благоевград, СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, гр. Разлог, ПГТ, гр. Разлог, ПГ „П. Яворов“, гр. Петрич, ПГИТ, гр. Петрич, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, Благоевград и ПГ „Христо Ботев“, гр. Дупница.

          Свои идеи, есета и философски размисли върху Платон, Ницше, Хегел, Камю поднесоха от студенти от I, II, и III курс на специалност Философия и от магистърската програма „Философия и психоанализа“.

          Конференцията протече с оживени дискусии за модела на образованието, за потребностите на учениците от живи и завладяващи дебати в часовете, от стимулиране на личното отношение. В своите есета и презентации участниците защитиха и демонстрираха силата и значението на философията и на хуманистичния ѝ заряд за съвременните млади хора и за обществото като цяло.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top