МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО
БЛАГОЕВГРАД

Безплатни уебинари за учители на тема „Психично здраве и професионално благополучие“ на 4 и 5 юни 2021 г.

По случай края на учебната година, за да зачете професионализма, трудолюбието и адаптивността на българския учител, фондация МУЗЕЙКО организира уебинари за педагогически специалисти на тема „Психично здраве и професионално благополучие“. Онлайн събитията се провеждат на две алтернативни дати: на 04.06.2021 г. (петък) от 17.00 до 18.30 часа и на 05.06. 2021г. (събота) от 10.00 до 11.30 часа.

Според скорошно национално изследване, близо 80 процента от учителите разпознават у себе си наченки на симптомите на професионално прегаряне (бърнаут), като само една пета от тях виждат лични причини за това. Осъзнавайки предизвикателствата, които педагозите преодоляха през последните две учебни години, за да съхранят мотивацията, концентрацията и навиците за учене на нашите деца, уебинарите предлагат пространство и време за саморефлексия, споделяне и подкрепа.

Програмата включва тематична презентация от психично-здравен професионалист, дискусии  и активни възможности за себепознание и самоанализ. Водещ е Елисавета Таракджи – социален педагог и консултант по позитивна психотерапия. Учител по практика на студенти от Софийски университет, тя има богат практически опит в управление на групов процес и провеждане на интерактивни форми на обучения по различни теми  за учители, социални работници, студенти, младежи, деца, родители. Работила е като педагогически съветник, социален работник и педагог в обществени социални услуги.

За да се включите в уебинара, е необходимо предварително  да се регистрирате:

  • за събитието на 04.06.2021 г. (петък) от 17.00 до 18.30 часа – линк за регистрация: https://cutt.ly/Muzeiko_webinar_4;
  •  за събитието на 05.06. 2021г. (събота) от 10.00 до 11.30 часа – линк за регистрация: https://cutt.ly/Muzeiko_webinar_5.
*Регистрацията е отворена до изчерпване на капацитета.
**Всеки регистриран и участвал в уебинара учител ще получи за вдъхновение малък подарък – изненада.

В подкрепа на усилията на учителите да предлагат качествено обучение в областта на STEM (наука, технологии, инженерен подход, математика), Фондация МУЗЕЙКО разработва интердисциплинарни уроци за ученици от I до IV клас с ресурси към тях, които са със свободен достъп след регистрация в платформата MyMuzeiko (https://mymuzeiko.bg/). Създадени са от екип учени и педагози и са свързани с учебното съдържание в съответните класове. Към някои от тях се предлагат комплекти с материали.

Уебинарите и страницата MyMuzeiko се реализират в рамките на проект „Наука в кутийка“, финансиран по програма „Кризата като възможност“ на Столична община, която се администрира от Асоциация за развитие на София.

Ръководство

Началник:
Ивайло Златанов
Началник отдел АПФСИО: Красимира Тодорова
Началник отдел ОМДК:
Методи Попов

Местоположение

ул. "Тракия" № 2
гр. Благоевград
п.к 2700
България
Google Карта


За контакти

mail@ruo-blg.bg
073/885273
073/885268
Контакти служители
Работно Време:
от 9.00 до 17.30 часа.

Връзки

Back to top